Gotowanie na parze to super sprawa, polecam. Na temat tego garnka się nie wypowiem, jedynie moim zdaniem 2 poziomy może być mało jeżeli będziesz chciała w nim przygotować cały obiad. Sama mam 3 poziomowy elektryczny parowar i sprawdza się świetnie, ustawiasz program i idziesz sobie a jedzonko samo się robi, jak się spóźnisz to automatycznie [...]
Dzięki za rady. Z dietą jest i będzie problem. Wstaję po 6, dzieciaki do szkoły,potem praca... wracam około 18. W tym czasie na żadne gotowanie na parze nie ma szans, z resztą sorki ale nie wiem czy bym przełknął coś takiego a nie mam aż takiego ciśnienia żeby się zmuszać. Rano nigdy nic nie jadłem, mam tak od małego... teraz na siłę (płynną [...]
[...] z których trafiają do sklepu. Fasolkę szparagową można mrozić, podobnie kalafiory, brokuły. Tego typu warzywa najlepiej znoszą smażenie bez uprzedniego rozmrażania, później gotowanie na parze i na końcu gotowanie w wodzie. To samo z owocami - najlepiej mrozić, suszyć. Zamiast dżemu można zjeść mus zrobiony z lekko rozmrożonych owoców (tylko na [...]
[...] i inne używki. Staraj się by w jednym posiłku nie było więcej niż ~500kcal (jeść częściej, a mniej ilościowo). Posiłki najlepiej przygotowywać zdrowymi metodami jak: gotowanie na parze, wolnowar, szybkowar, mikrofalówka, zwykłe gotowanie. Wątroba lubi enzymatyczne posiłki, czyli świeże warzywa i niewielką ilość świeżych owoców (w [...]
[...] (bo przecież tam ewentualny tłuszcz to tylko ten który się wytapia z mięcha, więc raczej tłuszcz odporny na palenie). najzdrowszym sposobem przygotowania mięcha jest chyba gotowanie na parze, ale ciekawiło mnie jak bardzo smażenie/grilowanie jest szkodliwsze i czemu dokładnie jeśli się liczy z powodami które podałem wyżej (nie "nie bo nie"). [...]
[...] 98,3 kg, a cel to 90 kg do kwietnia - maja 2013.... W Twoim poście jest dużo bardzo ważnych rzeczy. Zgadzam się z tym, że makarony precz. Wszelkie. Do menu dodałbym tylko gotowanie na parze mięsa i warzyw. Ten "dużo cięższy trening" przy stosunkowo małej podaży kcal może powodować w najlepszym wypadku przestój. W najgorszym możesz zauważyć w [...]
Z chęcią wrócę do słodyczy ;) Raczej staram się zdrowiej odżywiać, gotowanie na parze itp. Na prawdę nie ma u mnie żadnych specjalnie robionych głodówek. Nie jem więcej bo organizm nie wola. Np. na śniadanie zmieszczę w siebie jajecznice z 2 jajek. Jak zrobię z 3 to wyrzucam bo nie dam rady zjeść, a nie lubię wpychać w siebie na chama. No tak to [...]
[...] W smazeniu istotne jest, by nie podgrzewac za mocno tluszczy, niedopuszczajac tym samym do charakterystycznego dymienia. No i smazymy bez panierki. Jednakze przede wszystkim gotowanie, grillowanie, gotowanie na parze, pieczenie. //Diete masz ogolnie dobrze ulozona, tylko zdecydowanie za malo jesz. Ustaw sobie 200g B, 200g ww i 100g T na poczatek [...]
u mnie teraz podstawowa obróbka mięsa to gotowanie na parze, teraz robię to w mikrofali w specjalnym pojemniku tutaj było by efektywniej ostatnio też na fali idzie grill elektryczny i z niego idzie najczęściej rybka a takiego sprzętu co kupiłem kiedyś bezmyślnie i poszedł lub pójdzie do kosza też sporo się przewineło przez moje łapy, ale teraz gdy [...]
[...] bez użycia tłuszczu do smażenia. 7.Jeść chude ryby: dorsz, pstrąg, sandacz. 8.Używać masła np. na kanapki, olejów roślinnych do sałatek. 9.Jeść potrawy przygotowane poprzez gotowanie, gotowanie na parze, duszenie. 10.Używać do przygotowywania dań łagodnych przypraw, cukru, cynamonu, wanilii. Zmiany w stylu życia, które pomogą zmniejszyć objawy [...]
[...] ;p (najzdrowsze jest smażenie na nieprzetworzonych tłuszczach zwierzęcych np. smalec, ale pamiętajmy, że smalec to tłuszcze nasycone!!!) jako obróbke powinniśmy stosować: gotowanie na parze, gotowanie w wodzie, grillowanie, pieczenie, i dopiero na końcu smażenie... 7. to już kolega wyżej powiedział pełnoziarniste pieczywo ;) mam nadzieję, że [...]
[...] (dawki symboliczne jedynie), kawy. Niewskazane są soki owocowe słodzone jak i słodkie napoje kolorowe, soki 100%-towe z kartonika, piwo, wódka, energhetyki itp. Preferowana obróbka termiczna pokarmów to gotowanie na parze, pieczenie, duszenie, gotowanie w wodzie, pieczenie w mikrofali. Zmieniony przez - faftaq w dniu 2011-02-18 14:16:05
[...] carbo, a na noc jakiś twaróg, jaja, oliwa z oliwek ŁĄCZNIE OKOŁO B=220g WW=500g T=60g Kcal= okolo 3200g // wyliczenie do poprawki Mam jeszcze pytanko co do przygotowania Piersi z kurczaka...w jaki sposob ja przygotowujecie....chodzi mi o to czy ja gotujecie czy pieczecie bo o smazeniu nie ma raczej mowy // gotowanie - rosołek, gotowanie na parze
Kupiłem parowar, więc patelnia out! Teraz tylko gotowanie na parze i w piekarniku A to mój dzisiejszy obiad: Łosoś, chińskie warzywa i makaron pełnoziarnisty. Pierwszy posiłek wyszedł mi trochę drewniany w smaku, ale jak się nauczę, to powrzucam trochę przepisów Wczorajszy trening był spoko. Dałem ognia tak, że przyszedłem do domu i padłem. [...]
[...] i proporcji b/t/w na opakowaniu ważysz przeliczasz SAM!!!! np. Kupujesz pierś z kurczaka, myjesz, odcinasz zbędny tłuszcz, WAŻYSZ !!, przygotowujesz - przyprawy/marynata>gotowanie na parze i jesz. A w między czasie oczywiście odmierzasz odpowiednie porcje. Jak masz w planie 100g to równo 100, jak 150 to 150!! Jak nie wiesz jaki jest skład to [...]
[...] są "od wewnątrz", efektywność obróbki jest szybsza, co za tym idzie straty substancji odżywczych są o niebo mniejsze niż np. przy gotowaniu. Poza tym nie odlewamy wody po gotowanie, do której przedostają się przecież witaminy i składniki rozpuszczalne w wodzie. Stąd też jest to metoda, która powoduje m.in. najmniejsze straty w zawartości wit. [...]
Nie licz kcl już ci pisałem wiele razy bo rośniesz i zbilansowane diety nie dla ciebie. Smażenia się powinno unikać, najbardziej odpowiednie jest gotowanie,gotowanie na parze,pieczenie... Pzdro Zmieniony przez - Viren w dniu 2010-03-06 20:36:12
[...] sluszna uwaga z obrobka termiczna warzyw tylko szkoda ze sos na tym traci, w takim razie musze zmienic koncepcje gotowania na duszenie samego miecha z przyprawami ew. gotowanie na parze a salatke zrobic osobno, ale w sumie tak latwiej zrobic z warzywami bo mozna dorzucic wszystkie warzywa z magazynku dolac oliwy i fajna salatka gotowa :) [...]
Spróbuj częściej gotować na parze niż na przykład smażyć. Kalorii trochę ubedzie, ale sam jestem teraz w trakcie inwazyjnego leczenia i lekarz mi niedawno właśnie gotowanie na parze polecił i rzeczywiście trawi się o niebo lepiej. I chyba warto pójść do innego lekarza, skoro ten nawet badań nie zlecił. A z tego co wiem to brokuły mogą powodować [...]